Jdi na obsah Jdi na menu
 


POZVÁNKA Příčovy – 4. ročník, 13.8.2022

3. 8. 2022

Příčovy – 4. ročník, 13.8.2022

 
 

Protože předpokládám, že jiná média se této události nebudou věnovat předem vůbec, a pokud poté, tak jen v rovině odsudků a pomluv, dovoluji si využít tento prostor pro to, aby všechny zastánce svobodného myšlení pozval na už čtvrté Vlastenecké setkání Příčovy, které se bude konat v sobotu 13. srpna 2022. Program bude opulentní a všestranný. Začne v 10:00 hodin Mší svatou v kapli sv. Vojtěcha – celebruje P. Stanislav Přibyl. Samotný program v čase 11:00-18:00 hod s největší pravděpodobností budou moderovat hosté z výtečného banskobystrického Slobodného vysielača, Peter Kršiak a Boris Koróni.

Program bude jako obvykle rozdělen na tématické panely: První má název Na prahu Velkého resetu – jeho garantem a moderátorem bude Michal Semín a proběhne v čase, 11:00-12:30 hod. Panelisty budou Luděk Nezmar (moderní technologie), Petr Bahník (historik), Eva Hrindová (Naštvané matky), Jindřich Rajchl (Charta 22, právník).

Druhý panel má nadtitul Bída, hlad a sociální degradace jako následek dlouhodobé protinárodní energetické a zemědělské politiky a jeho moderátorem a „duchem ve stroji“ bude Stanislav Novotný – v čase 13:00-14:30 hod. Pozvání přijali panelisté: Ivan Noveský (energetika), Vladimír Štěpán (energetika), Zdeněk Jandejsek (zemědělství). V zámecké sýpce zahraje Pavel Foltán + Bubák + Stanislav Berkovec pásmo věnované Karlu Krylovi – od 14:30 cca 30 minut.

Poté bude následovat třetí panel, který s veškerou pokorou uvedu já (v čase 15:00-16:30 hod), nese název Civilizační perspektivy a hosty budou Michal Macháček (historik), Miroslav Pšenička (kardiolog), Jiří Hejlek (filozof), Pavel Hynčica (politolog) a Benjamin Kuras (spisovatel). A konečně čtvrtý panel se jmenuje Mladá generace v alternativě – moderátorem bude Václav Loučka, v čase 17:00-18:30 hod. Jako panelisté jsou ohlášeni Hugo Chadima, Jáchym Uhlíř (Buditelé), Matěj Gregor (Odchod), Libor Vondráček (Svobodní), František Kubásek (incorrect.cz). A nezapomeňme dodat, že o písničkářské předěly mezi panely se postará Jorek. Myslím, že tato intelektuální a kulturní krmě je sdostatek slibná, aby stálo za to druhou srpnovou sobotu strávit právě v Příčovech