Jdi na obsah Jdi na menu
 


PODÍL USA NA VZTAZÍCH IZRAELE S PALESTINOU

17. 10. 2023

Radikálne islamistické hnutie Hamas vzniklo s pomocou USA a izraelského Mossadu s cieľom vytvoriť "protiváhu" sekularistom a ľavičiarom z Organizácie pre oslobodenie Palestíny a strany Fatah, ktorú viedol Jásir Arafat, vyhlásil

v roku 2009 bývalý prezidentský kandidát, texaský kongresman a lekár Ron Paul.

Viac vo videu:

Ron Paul: Hamas založil Izrael s podporu USA a USA za cieľom potlačiť Jásira Arafata a jeho OOP (prepis videa)

Pán z Floridy je na řadě. Děkuji vám, paní předsedkyně. Ráda bych přenechala dvě minuty pánovi z Texasu, doktoru Paulovi.

-Pánové na to mají na dvě minuty.

…děkuji za slovo a žádám UNAM o souhlas s revizí a rozšířením mých poznámek.

-Bez této námitky.

Paní předsedající, stavím se proti tomuto usnesení ne proto, že bych se stavěl na jednu stranu a vybíral, kdo jsou ti špatní a kdo ti dobří, ale dívám se na to spíše z pohledu občana Spojených států a Američana. A myslím si, že rezoluce, jako je tato, nám skutečně v mnoha ohledech velmi škodí, což se nyní děje na Blízkém východě, zejména v Gaze. Svým způsobem máme určitou morální odpovědnost za obě strany, protože poskytujeme pomoc a financování jak arabským národům, tak Izraeli, takže určitě máme morální odpovědnost, a to zejména dnes.

Zbraně, které se používají k zabíjení tolika Palestinců, jsou americké zbraně a v podstatě se na to používají americké finanční prostředky, ale je tu i politická odpovědnost, což je podle mého názoru něco, na co se nedíváme, protože příliš často dochází k velkému zpětnému rázu našich zásahů v oblastech, ve kterých bychom se neměli angažovat.

Znáte Hamás. Když se podíváte do historie, zjistíte, že Hamás byl podporován a skutečně založen Izraelem, protože chtěl, aby Hamás působil proti Jásiru Arafatovi.

Vtrhneme do Iráku a naučíme lidi, jak být demokraty, chceme svobodné volby, tak podpoříme Palestince, aby měli svobodné volby. Oni to udělají a zvolí si Hamás. Takže my nejprve nepřímo a přímo prostřednictvím Izraele pomáháme založit Hamás, pak máme volby, pak se Hamás stane dominantním, takže ho musíme zabít, víte, to prostě nedává smysl.

V 80. letech jsme byli spojenci Usámy bin Ládina a bojovali jsme se Sověty. V té době si naše CIA myslela, že bude dobré, když zradikalizujeme muslimský svět, takže jsme financovali školy madrasa, abychom zradikalizovali muslimy a mohli tak konkurovat Sovětům. Je to příliš velká zpětná palba. Je mnoho důvodů, proč bychom se měli postavit proti této rezoluci. Není v zájmu Spojených států. Není ani v zájmu Izraele.

 Zdroj: Rumble AENews / InfoVojna