Jdi na obsah Jdi na menu
 


BUDEME JÍST CVRČKY ?!!!!

20. 1. 2023

Budeme jíst cvrčky ?

 

⚠️ Hmyz obsahuje chitin, který naše střeva nedokážou zpracovat.
Chitin je však velmi chutný polysacharid pro rakovinu, parazity, plísně a prakticky pro cokoli, co způsobuje nemoci. Hmyz také obsahuje metamorfní steroidy, zejména ekdysteron.
Ptáci jistě mohou trávit hmyz ve svém žaludku, ale jejich trávicí systém je zcela odlišný od našeho.
 

MUDr. Ivan David
Cvrčci mají všestranné využití, aneb: EU povoluje přidávat do jídla hmyz!
Maso byste chtěli, Evropané? Ale pěkně s přimíchaným hmyzem! A vegani pěkně cvrčky do sóji!
„Posílá nás nyní Brusel všechny na „Přežití v džungli“? To, co zní jako reality show z podřadné televize, je od začátku ledna realitou. Prášek z mletých cvrčků se nyní může přidávat do jídla. Na každých 100 gramů masa může nyní 5 gramů tvořit hmyz.“
To konstatuje René Rabeder a pokračuje:
„Masný průmysl bude mít radost. Nyní se dá vyrábět ještě levněji. Brusel rozhodl, že prášek z cvrčků je v našich potravinách povolen. Tato zpráva je vzrušující nejen pro fanoušky masa. Cvrččí prášek lze také použít ve veganských produktech nahrazujících maso. Cvrčci se tak v budoucnu pravděpodobně najdou i ve veganských BürgerPatties.
Kritici poukazují na vysoké množství pesticidů a insekticidů v potravinách, které v budoucnu skončí na našich talířích. Povolená směs obsahuje až 5 mg kyanidu/kg. Dobrou chuť!“
Hurá, problém nedostatku potravin je vyřešen, a vybíjení dobytka může pokračovat. Máme náhradu! Jestli vám v EU něco „přimíchají do žrádla“, ani nemusíte zjistit. Pravděpodobně budou cvrčci zahrnutí pod „bílkoviny/proteiny“.
O tomto nařízení, které přikládám, europoslanci nehlasovali, protože jde o nařízení Komise. Probruselská většina europoslanců je vinna tím, že Komisi svěřili pravomoc vydat prováděcí předpis, který tuto „cvrčkárnu“ povoluje.
Ještě před rokem byli ti, kdo o povinné konzumaci hmyzu mluvili, označováni tzv. „faktcheckery“ jako dezinformátoři. Čekám omluvu od Cempera a spol.

________________________

Prosím, NIKDY nejezte hmyz.
Ani ze srandy….!
Hmyz obsahuje chitin, který nemůže být zpracován našimi střevy.
Ale chitin je velmi chutný polysacharid pro rakovinu, parazity, plísně a téměř cokoliv, co způsobuje onemocnění.
Chitin je součástí jeho stavby.
Obsahují také metamorfní steroidy a zejména ekdysteron.
Tohle není potrava pro „savce“.
Jedině ptáci mohou bezpečně zpracovat potravu hmyzu.
Trávicí systém ptáků je zcela jiný, než ten náš.
Navíc hmyz obsahuje velké množství těžkých kovů a doslova je magnetem na pesticidy.
Teď už asi víte, proč chtějí, abychom jedli brouky.
 

 

Zajímavé! Právě včera sem Markovi z Alfa zdravé výživy učinil přednášku o tom, proč nemá prodávat cvrčky (naivně je přinesl na párty).
Taky sou v tom zárodky parazitů, hmyz je významný mezihostitel. To je minimálně stejné riziko, jako chitin.

 

 Ahoj, tady k tomu má video M. Chlíbek - chitin obrušuje střevo, takže se stane propustným a navíc způsobuje zácpu, která může končit až smrtí. 

 

 

 

 

Páni ze západu  .... od nového roku 2023 přidával do pečiva, těstovin a dalších polotovarů "pro širokou veřejnost".
.
Přestože je o alergiích a možných anafylaktických reakcích zveřejněno příliš málo údajů, Komise EU se domnívá, že není třeba uvádět žádné zvláštní požadavky na označování možných alergických reakcí.
.
Existuje však vysoká pravděpodobnost, že lidé alergičtí na korýše, měkkýše a roztoče budou trpět alergickými reakcemi i při konzumaci výrobků s přídavkem domácích cvrčků.

Může také vést k novým alergickým reakcím na substrát, kterým je hmyz krmen.
.
Požadavek na označování proto existuje pouze v případě, že výrobek obsahuje prášek "Acheta domesticus".
.
To znamená, že si lidé musí sami zjistit, že se "Acheta domesticus" mele na prášek a přidává do domácích cvrčků, a musí si na vlastní zodpovědnost ověřit, zda na něj nemohou být alergičtí.
.
Schvalování začíná 24. ledna 2023.
.
Odpovědnost za schválení:
Ursula VON DER LEYEN

Následující výrobky "pro širokou veřejnost" mohou být brzy v prodeji s přidanými cvrčky domácími (Acheta domesticus):

- Vícezrnný chléb
- Vícezrnné housky
- Krekry a tyčinky
- Cereální tyčinky
- Suché premixy pro pekařské výrobky
- sušenky
- Suché plněné a neplněné těstoviny
- omáčky
- Zpracované bramborové výrobky
- pokrmy z luštěnin a zeleniny
- pizza
- Obecné těstoviny a výrobky ze syrovátky v prášku
- Analogy masa (vegetariánské alternativy masa)
- Polévky a polévkové koncentráty, polévky v prášku
- Svačinky na bázi kukuřičné mouky
- Nápoje podobné pivu
- Čokoládové výrobky, ořechy a olejniny
- Svačiny (kromě chipsů) a masné polotovary

.
.
Přečtěte si prosím protokol EU, zde je zdroj - Úřední věstník Evropské unie, 04.01.2023.

https://eur-lex.europa.eu/…Xbs