Tisková zpráva KSČM k výsledkům voleb

26. 9. 2022

Hlasy získané v letošních volbách považuje KSČM za jedny z nejcennějších

(Praha, 25. 9. 2022) Komunistická strana Čech a Moravy děkuje všem svým voličům i kandidátům za podporu v komunálních a senátních volbách.

KSČM neměla přílišná očekávání, protože na restartu strany se začalo pracovat teprve nedávno. Je nám jasné, že získat zpět důvěru voličů je běh na delší trať. V těchto složitých podmínkách se také podařilo sestavit pouze polovinu kandidátních listin oproti roku 2018. Na druhou stranu jsme na mnoha místech získali výsledek podstatně lepší, než nám přisuzovaly průzkumy.

Volby probíhaly v době apatie značné části voličů způsobené asociálním přístupem vládních stran k řešení energetické a ekonomické krize i neustálé mediální dehonestace komunistů. Naštvaní voliči, kteří potřebují okamžité řešení této pro ně životně velmi složité situace, dávají logicky přednost tomu, kdo se jim v danou chvíli jeví jako nejsilnější. I proto hlasy získané v letošních volbách považuje KSČM za jedny z nejcennějších.

KSČM ale rozhodně nerezignuje, naopak bude pokračovat ve své práci a využívat při ní moderní metody komunikace, které nahradí nezájem oficiálních médií o skutečnou činnost mimoparlamentní opoziční strany, bude se i nadále účastnit protivládních protestů, bude i nadále hájit zájmy pracujících. Jsme přesvědčeni, že směrem k evropským a krajským volbám už bude díky této práci naše strana daleko silnější než nyní.

KSČM vyzývá voliče k účasti ve druhém kole senátních voleb a podpoře většiny kandidátů, kteří nekandidují za žádnou ze stran vládní koalice.

vedení KSČM

KONTAKT: