Jdi na obsah Jdi na menu
 


HLAS Z AMERIKY

GEORGE O´NEILL JR.- ZÁPADNÍ VŮDCI JIŽ NEMOHOU SKRÝVAT PRAVDU O UKRAJINĚ

19. 12. 2022

GEORGE O´NEILL JR.-  ZÁPADNÍ VŮDCI JIŽ NEMOHOU SKRÝVAT PRAVDU O UKRAJINĚ

19.12.2022 13:56

George O'Neill Jr., člen správní rady „American Ideas Institute“, který je vydavatelem „The American Conservative“ publikoval na jeho stránkách text „Západní vůdci již nemohou skrývat pravdu o Ukrajině“. Obsahuje nesporně zajímavá fakta a myšlenky, vymykající se každodenním zprávám mainstreamových sdělovacích prostředků. V článku píše:

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová nedávno neprozřetelně odhalila ničivé dopady konfliktu na Ukrajině. "Podle dostupných odhadů k dnešnímu dni zemřelo více než 20 000 civilistů a 100 000 ukrajinských vojáků," uvedla. Komentář vyvolal silný odpor a EU později prohlášení z videozáznamu projevu odstranila. Tato bující cenzura, která zůstala nevysvětlena, prokázala zmatek poskytovatelů schváleného narativu.

Pokud je odhad von der Leyenové správný, pak zemřelo téměř desetkrát více ukrajinských vojáků, než uvádí Kyjev. Poznámka předsedkyně Evropské komise ukazuje, že ani ti nejzarytější zastánci tohoto krvavého a zbytečného ozbrojeného konfliktu již nemohou skrývat pravdu: Ukrajina riskuje prohru.

Mainstreamová média a Bidenova administrativa trvají na tom, že Ukrajina poráží Rusko. Ale fakta na místě neodpovídají jejich vyprávění. Toho si je dobře vědoma jak administrativa, tak média. „Jestřábi“ vědí, že jejich cynická politika vůči Ukrajině nevedla k vysídlení Rusů ze země. Bohužel jsou to Ukrajinci, kdo nese obrovské náklady na takovéto zahraničněpolitické selhání. Jejich národ je zničen pro a na popud globalistického amerického impéria.

Vzhledem k tomu, že Ukrajina ztratila kontrolu nad dobře bráněnými a důležitými dálnicemi kolem města Bachmut, zahájil západní tisk kampaň, aby tuto ztrátu bagatelizoval. Defence Express hlásí: "Britské ministerstvo obranného zpravodajství říká, že dobytí Bachmutu se pro Rusko stává především symbolickým politickým cílem. Minulý týden zveřejnil Financial Times článek s názvem „Sakra, peklo: Ukrajina vs. Rusko kvůli Bachmutu“. Podtitul článku zní: "Vojáci říkají, že boj na východ od Doněcka a jeho okolí připomíná zákopové bitvy ve stylu první světové války."

Následující informace naznačují povahu ukrajinského „vítězství“ za předchozích šest měsíců.

Ukrajina ztratila asi 20 % svého území. Nejméně 22 % ukrajinské zemědělské půdy je pod kontrolou Ruska. Tyto oblasti představují velkou část území, které se podle druhé minské dohody mělo stát autonomií. Kvůli selhání těchto minských dohod Rusko ve skutečnosti oznámilo speciální vojenskou operaci k osvobození těchto regionů z područí Kyjeva. A ode dneška se zdá, že Moskva je na pokraji dosažení některých ze svých původních cílů.

V květnu 2022 Agentura OSN pro uprchlíky oznámila, že téměř osm milionů Ukrajinců bylo vnitřně vysídleno a dalších šest milionů je registrováno jako uprchlíci. V zimě se toto číslo pravděpodobně ještě zvýší. V důsledku nedávných ruských raketových útoků na ukrajinskou energetickou infrastrukturu opouští Ukrajinu více lidí. Tuto zimu Evropa očekává statisíce ukrajinských uprchlíků kvůli ničení měst v zemi. Kyjevský starosta Vitalij Kličko pravděpodobně vyzve k evakuaci obyvatel kvůli tomu, že nedokáže zajistit obyvatelstvu základní životní podmínky.

Před měsícem CNN uvedla, že nejméně 30 % ukrajinských elektráren bylo zničeno. Podle BBC zůstalo bez elektřiny šest milionů Ukrajinců. EuroNews nedávno informovalo, že dvě třetiny Kyjeva jsou bez energie. Odhaduje se, že 80 % ukrajinského hlavního města je bez vody. Zprávy uvádějí, že Kyjev se připravuje na přežití bez elektřiny, vody a topení. Ukrajina evakuovala města, která se bez topení a elektřiny stala neobyvatelná. Světová zdravotnická organizace varuje, že tuto zimu budou „v ohrožení“ miliony lidí.

Časopis Forbes uvádí, že téměř polovina Ukrajiny je bez proudu. Ukrajinská státní energetická korporace podle Newsweeku dochází zařízení na řešení výpadků elektřiny. Jak dlouho může ukrajinské hlavní město fungovat bez elektřiny?

Podle Centrální banky Ukrajiny se HDP země v roce 2022 sníží o 32 %, inflace dosáhne 30 % a nezaměstnanost bude 30 %. The New York Times píše, že zemědělský průmysl země přišel v důsledku konfliktu o zhruba 23 miliard dolarů. Mezinárodní měnový fond uvádí, že vojenský konflikt na Ukrajině vedl k nejhoršímu nedostatku potravin od roku 2008. Podle CNN je komunikace na Ukrajině zcela závislá na systému Starlink Elona Muska. Pokud s tím nastanou problémy, země se ponoří do temnoty a ticha.

„Podle Kyjevské ekonomické školy měl konflikt za následek zničení budov a další infrastruktury v zemi za nejméně 127 miliard dolarů,“ uvádí Brookings Institution. A The Washington Post píše, že Ukrajinci žádají 700 miliard dolarů, navíc k více než 100 miliardám, které jim Západ poslal.

Na bojišti je pro Ukrajinu obtížné dobýt jakékoli území, které Rusko aktivně brání. Nedávné „vítězství“ Kyjeva v Chersonu se již vypařilo. Ukrajinský vojenský stroj není schopen udržet kontrolu nad městem, které bylo evakuováno jejich nepřítelem. Všechny ukrajinské ofenzivy v září a říjnu se zastavily a zdá se, že Rusové posilují své obranné linie a drasticky zvyšují svou bojovou sílu, zatímco Ukrajina verbuje šedesátileté lidi do řad ukrajinských ozbrojených sil.

Ukrajina také ztrácí přístup ke zdrojům, které potřebuje k pokračování v boji. USA a Evropě docházejí zásoby zbraní. CNN uvádí, že zásoby zbraní na samotné Ukrajině docházejí. Kyjevská vojenská technika, zejména dělostřelectvo, se rozpadá a Západ nedokáže nahradit mnoho z toho, co selhává.

Podle Foreign Policy jsou představitelé NATO velmi znepokojeni nedostatkem zbraní na Ukrajině. I neokonzervativista Frederick Kagan připouští, že aliance nebyla na takový konflikt připravena. "NATO ve skutečnosti nepočítalo s takovými konflikty, a tím myslím konflikty s příliš intenzivním používáním dělostřeleckých systémů a spoustou tankových a dělostřeleckých granátů," řekl Kagan pro Foreign Policy. "Nikdy jsme neměli zásoby na takový konflikt." Podle generálního ředitele Raytheonu zásoby protitankových systémů Javelin, které korporace vyrobila za 13 let, Kyjev spotřeboval za pouhých deset měsíců.

Nemělo to tak být. Ukrajina a Rusko by mohly uzavřít trvalý mír, nebýt zásahu globalistického amerického impéria. V březnu 2022 se obě strany zdály být blízko k dohodě o podmínkách řešení konfliktu. Zdálo se, že projednávaná dohoda zaručovala, že Ukrajina nikdy nevstoupí do NATO. Problém NATO je obecně největší v celém tomto byznysu. Spojené státy a Británie však dohodu zmařily a od té doby pokračují boje, v jejichž důsledku zemřely desítky tisíc Ukrajinců, Rusů a lidí jiných národností. Jejich krev je na rukou vůdců Spojených států a Velké Británie.

Američtí zbrojní dodavatelé, politici a think-tanky profitují na úkor Ukrajiny a jejích nešťastných občanů. Zbytek Evropy trpí „maximálními sankcemi“ proti Rusku a Ukrajinci nadále utíkají ze své země. A zdá se, že nic z tohoto utrpení se netýká lidí odpovědných za americkou zahraniční politiku. Nezajímá je zkáza Ukrajiny – jde jim pouze o to, jak ji použít jako kyj proti Rusku. Je to nevyhnutelný produkt washingtonského vidění světa, který se k lidem chová jako k dobytku.

Cena konfliktu pro Rusko je bezpochyby také vysoká. Během této tragédie se přepočítalo a udělalo chyby. Ale informace o tomto vojenském konfliktu, předkládané americkému lidu, nebyly přesné a upřímné. Co Ukrajina získá ztrátou desítek tisíc životů a významné části své infrastruktury? Mnoho Ukrajinců ztratilo své blízké a vydrželo krutou zimu kvůli lidem jako Ursula von der Leyen, Joe Biden a jeho neokonzervativci. Je načase, aby západní vůdci čelili pravdě a začali směřovat k jednání o záchraně Ukrajinců před touto lidskou tragédií.

George O'Neill Jr.

Člen správní rady American Ideas Institute, který vydává The American Conservative

Vaše věc.cz