Jdi na obsah Jdi na menu
 


NEW YORK TIMES - BYLI TO UKRAJINCI

USA konečně připustily, že Ukrajina bombardovala Záporožskou jadernou elektrárnu
Autor : Eric Zuesse
Global Research, 15. září 2022
Oblast: Evropa , Rusko a FSU
Téma: Mediální dezinformace , válečná agenda NATO USA
Podrobná zpráva: UKRAINE REPORT
 
 
 5
 2 8
 
 15
 
Všechny články Global Research lze číst v 51 jazycích aktivací rozbalovací nabídky „Přeložit webové stránky“ v horním banneru naší domovské stránky (verze pro stolní počítače).
Chcete-li dostávat denní zpravodaj Global Research (vybrané články),  klikněte sem .
Navštivte nás a sledujte nás na Instagramu ,  Twitteru a Facebooku . Neváhejte znovu zveřejňovat a sdílet články o globálním výzkumu.
***
Nejmenovaní američtí představitelé podle New York Times přiznali, že výbušniny odpálené proti ukrajinské jaderné elektrárně v Záporoží byly proti elektrárně vypáleny ukrajinskou vládou, nikoli vládou Ruska , a navíc tito představitelé objasňují, že ukrajinské útoky proti elektrárny jsou klíčovou součástí ukrajinského plánu vyhrát svou válku podporovanou a doporučovanou Spojenými státy proti Rusku na bojištích Ukrajiny s využitím ukrajinských vojáků.
Záporoží je město na Ukrajině, které se nachází na území kontrolovaném Ruskem, a strategií Ukrajiny je zničit schopnost elektrárny fungovat, takže oblasti ovládané Ruskem již nebudou moci těžit z elektrické energie této elektrárny. Vláda Spojených států pomohla ukrajinské vládě přijít s tímto plánem, uvádí New York Times.
Tyto informace byly pohřbeny Timesy , 85 % cesty dolů zprávou o 1 600 slovech, kterou zveřejnili 13. září, nazvanou „Kritický okamžik za rychlým postupem Ukrajiny“ , v níž se uvádí, že „Nakonec ukrajinští představitelé věří jejich dlouhodobý úspěch vyžaduje pokrok v plnění původních cílů vyřazené strategie, včetně dobytí jaderné elektrárny v Záporoží, odříznutí ruských sil v Mariupolu a zatlačení ruských sil v Chersonu zpět přes řeku Dněpr, uvedli američtí představitelé.
Když inspektoři MAAE dorazili do tohoto závodu 1. září , po dlouhém období, kdy se tam snažili dostat, aby jej zkontrolovali, ale to bylo zablokováno ukrajinskou vládou, a MAAE začala dodávat zprávy o tom, co v továrně našli, žádná zmínka o tom nebyla, Dosud bylo zjištěno, která ze dvou válčících stran střílela tyto bomby do elektrárny. I když IAEA 9. září v titulku „Prohlášení generálního ředitele k vážné situaci v ukrajinské jaderné elektrárně Záporižžja“ a oznámila, že schopnost elektrárny „byla zničena ostřelováním rozvodny v městské tepelné elektrárně, což vedlo k úplný výpadek proudu v celém regionu a že „to je naprosto nepřijatelné.
Američtí představitelé říkají, že americká rozvědka pomáhá Ukrajině zabíjet ruské generály
To nemůže stát.“ a na závěr řekli, že „naléhavě vyzývají k okamžitému zastavení veškerého ostřelování v celé oblasti“, nebyla ani zmínka o tom, která ze dvou stran střílela do elektrárny, aby ji vyřadila z provozu, a která ze dvou stran střílela z elektrárny, aby ji ochránila před přicházejícím ohněm.
Dříve se vědělo pouze to, že město Záporoží je a je pod ruskou kontrolou od 4. března. V důsledku toho všechna zpravodajská média a reportéři věděli, že (od té doby, co bylo Rusko uvnitř a Ukrajina venku), Rusko bránilo elektrárnu a Ukrajina na ni útočila, ale dokud „američtí představitelé“ v této zprávě neunikli, skutečnost, že tomu tak skutečně bylo, žádné západní zpravodajské médium dříve tuto skutečnost nezveřejnilo – ani ji nepohřbilo ve zprávě.
Takže, ačkoliv nic v tomto ohledu nelze považovat za oficiální, neutrální, bez strachu nebo skutečného úmyslu lhát, je to přinejmenším pohřbeno v této zprávě z New York Times , prohlášení, které pochází od „amerických úředníků“, tvrdící, že tomu tak je, a Times také prozradí, že toto „ostřelování“ této elektrárny je důležitou součástí společného americko-ukrajinského hlavního plánu na porážku Ruska v r. Ukrajina.
Je součástí stejného hlavního plánu, který vláda USA doporučila ukrajinské vládě a který rovněž zahrnoval nedávné úspěšné znovuzískání Ruskem kontrolovaného území Ukrajinou poblíž velkého ukrajinského města Charkov, jehož znovuzískání Ukrajinou je rovněž zahrnuto. v hlavním plánu. Obě operace – ostřelování jaderné elektrárny a znovuzískání té země poblíž Charkova – byly součástí tohoto hlavního plánu, uvádí New York Times .
Tvrdí to zpráva Times
Ukrajinští velitelé se dlouho zdráhali sdělit podrobnosti o svých plánech a začali se více otevírat americkým a britským zpravodajským úředníkům a hledali radu. Jake Sullivan, poradce pro národní bezpečnost, a Andriy Yermak, hlavní poradce pana Zelenského, několikrát hovořili o plánování protiofenzívy, podle vysokého představitele administrativy. Generál Mark A. Milley, předseda Sboru náčelníků štábů, a vysocí ukrajinští vojenští představitelé pravidelně diskutovali o zpravodajské a vojenské podpoře.
A v Kyjevě pokračovali ve spolupráci ukrajinští a britští vojenští představitelé, zatímco nový americký přidělenec obrany brig. Generál Garrick Harmon, začal mít každodenní sezení s nejvyššími ukrajinskými důstojníky.