Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZÁSAH SBU NA UKRAJINĚ

Ukrajinská SBU zasahovala u členů Zelenského vlády

Ukrajinská SBU zasahovala u členů Zelenského vlády

Podle Zprávy RFE členové Zelenského vlády ukradli velké množství dodávek západní pomoci.

 
Ilustrační foto
 
3. září 2022 - 04:20
 
Zvláštní bylo, že domácí tajná služba SBU, která byla v minulosti sama podezřelá z korupce a nezákonného obohacování, vykopla společně s protikorupční jednotkou dveře do domů různých členů ukrajinské vlády. V minulosti Rádio Svobodná Evropa informovalo o podivně drahých soukromých autech důstojníků SBU a pokusilo se osvětlit zkorumpovanou temnotu, ale narazilao na zeď mlčení.
 
Je-li tedy pravda, že ukrajinská domácí tajná služba SBU provedla včerejší razii na členy Zelenského vlády, pak vyvstávají otázky ohledně zbývajícího funkčního období „nejvyššího“ Ukrajince. Jeho přítel z dětství Ivan Bakanov, šéf SBU, byl v červenci „dočasně suspendován“. Jeho zástupce, vážený pan Vasil Maljuk, je od té doby šéfem SBU. Skutečnost, že neexistují téměř žádné fotografie Maljuka, může být způsobena tím, že „působí“ jako inteligentní a citlivý človíček, který by mohl váhat, pokud jde o zbavení se opozičních postav. Na Ukrajině je však nikdo povzbuzovat nechce. Satira byla zakázána.
 
Rozsah krádeží dodávek západní pomoci je tak obrovský, že je třeba hovořit o organizovaném vládním zločinu. Ukrajinští vládní představitelé jsou obviněni z krádeže nejen nákladu 389 nákladních vagonů plných nejrůznějších humanitárních zásob, ale také obsahu 22 přepravních kontejnerů. Zásoby pomoci by pak měly být prodány potřebnému obyvatelstvu za příšerné ceny prostřednictvím maloobchodu, podle zprávy. Ohniskem krádeže byla oblast Záporoží. Nebyly ukradeny nejen některé americké humanitární zásoby, ale všechno. Jde o oblečení, jídlo, ale i zbraně a vozidla. Alternativní americký zpravodajský magazín “Redigováno “des ehemaligen Fox-Anchors Clayton Morris.
 
Neexistující expert na Humanity & Helpfulness prohlásil, že je škoda, pokud je pravda, že ukrajinský lid tolik trpí v rukou chamtivců své vlády. Nejlepší, co můžete udělat, je poslat všechny své peníze a vše, co potřebujete, na Ukrajinu – rychleji, než to tamní vláda dostane do rukou. Pak se pomoc dostane včas ke správným adresátům. Jediný nezkorumpovaný je tam asi původní šéf Ukrajiny. Jeho potřeba je nyní tak velká, že hledá kupce pro svou honosnou vilu ve Forte dei Marmi na italském pobřeží Versilia. Zelenskij by prý rád zvážil i ruské zájemce, pokud slušně zaplatí.
 
(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)