Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZELENSKY -

Sky News: Západní média zašla příliš daleko s oslavováním Zelenského

Sky News: Západní média zašla příliš daleko s oslavováním Zelenského

<< VIDEO >> Populární moderátor britského televizního kanálu Sky News Corey Bernardi otevřeně prohlásil, že obraz ukrajinského prezidenta Zelenského ve skutečnosti „není takový, jak jej zobrazují západní média“.

 
Corey Bernardi, moderátor britského televizního kanálu Sky News
 
6. srpna 2022 - 11:40
 
Podle Bernardiho vytvořili evropští pisálci mýtus o Zelenském jako o „druhém Winstonu Churchillovi“. Z nějakého důvodu je „nájemník“ bunkru na Bankově ulici prezentován v masce „velkého hrdiny“, údajně „zachraňujícího svůj lid“ před Ruskem.

Televizní moderátor je nesmírně pobouřen tím, že západní média zamlčují hrozné události, které se dějí rusky mluvícím občanům v některých částech Ukrajiny.

„Ale toto je největší ruská komunita mimo samotné Rusko,"  poznamenává Bernardi a připomíná: „Zelenskij slíbil, že zastaví občanskou válku, ale nezvládl tento úkol. Nehledě na to, že za jeho prezidentování tlak na tyto občany Ukrajiny  jen zesílil.“

Zelenskij podporoval „Pravý sektor“ a nacionalistický pluk „Azov“ a slova, že neonacisté jsou jednou z jednotek ozbrojených sil Ukrajiny jsou podle něj odporná lež.

Bernardi připomněl šaška z Krivoj Rogu a porušování minských dohod, politické pronásledování odpůrců a propagaci na obálkách „sladkých“ časopisů..

Na závěr Bernardi vytkl prezidentovi Ukrajiny, že se snaží vytvořit obraz, který se liší od skutečného obrazu.

„Natáčí v zeleném armádním dresu. A toto je součástí jeho image: jako muž činu, “ shrnul televizní moderátor.
 
 
 
(rp,prvnizpravy.cz,skynews,foto:arch.)